<meta name='google-adsense-platform-account' content='ca-host-pub-1556223355139109'/> <meta name='google-adsense-platform-domain' content='blogspot.com'/> <!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d24919536\x26blogName\x3dendi%C5%9Fe\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://hibon.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://hibon.blogspot.com/\x26vt\x3d-5360594913391802653', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

saf

Cuma, Ağustos 21, 2009


sırf kaşrılaşılan bu yaklaşım bile, hükümetin kürt açılımı konusundaki samimiyetinden şüphe edenleri barış ihtimali için saf tutmaya ikna edebilmeli bence. mhp, açılımın başarısızlığa uğrama ihtimali üzerine çok daha güçlü ve katı bir tabana sahip olmak için salyalı tehditler savurabiliyor (ki bu aynı dağa çıkma ifadesinin ikinci ke kullanılışı, ilki bahçeli tarafından) ve bu şekilde bir tutum takınabiliyorsa, bunun akp'nin antidemokratik yapısıyla demokratikleşmeye katkı sağlaamayacağını düşünen sol ile aşağı yukarı aynı dayanaklarla yapıyor. tam da bu yüzden sürece dahil olup onu daha demokratik kılmak, akp'nin bu işi kafasına göre çözmeye kalkışmasına fırsat vermeden kürtlerin temsil edilebilmesini sağlamak zorunluluğu çok açık.

Şandır, Radikal muhabirinin “Yani dağda MHP’li gerillalar mı olacak?” sorusu üzerineyse “Bu ülkeyi bölmek için dağ mücadelesini yeterli görenlere MHP olarak ülkenin birliğini sağlamak için gerekirse 50 yıl mücadele eder, dağa çıkarız. Biz birliği sağlayabilmek için gerekirse dağa çıkarız, ülkemizi savunuruz. Söylediğimiz gayet açık” dedi. (Radikal)

posted by hibon
08:04

2 Comments:

Blogger deryik said...

mhp tam bi kavram kargaşası yaşıyor. yarın öbür gün "efelerin efesi bahçeli" temalı bi "dağa çıkış" canlandırması yapabilirler, bekliyorum.

1:50 ÖS  
Blogger hibon said...

yakışır ne de olsa osmanlı ve kurtuluş savaşı mirasıyla çok güzel örtüşüyor bölücü ve emperyalist güçlerle mücadele eden vatanperver efe resmi. tabi mhp'den silahlı mücadelenin yapan tarafça daima bir bağımsızlık mücadelesi olarak algılandığı ve bu temele oturtulduğu gerçeğini kabul edemeyeceğini isyan etmeden kabullenmeyi ben öğrenmek durumunda kaldım geç olsa da. asıl korkutucu olan bahçeli'nin yapacağı muhtemel canlandırmadan ziyade, verilen cesaret ve sırt sıvazlamayla kendini ortaya atacak yeni bir ogün samast/yasin hayal kliğinin bu toprağın bir karışını dahi vermemek noktasında devletin üstlenmeyi askıya aldığı, kürtlerin yaşamlarının değersizliğini uygulamalı olarak bizlere hatırlatma görevini üstlenmeleri ihtimali. yoksa bahçeli dağa çıksın isterse, doğayla kaynaşsın biraz.

5:42 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home